Det skal du bruge:
- Nakkesteg eller rester af svinekød fra dagen før.
Hvis det skal laves til mange mennesker eksempel en stor fest, kan du med fordel også stege en helstegt pattegris – bare sørg for at gnid godt med salt i den, så kan du sagtens springe marinaden over.
Marinade:
- 2 tsk. røget paprika
- 1 tsk. cayenne peber
- 1 tsk. hvidløgspulver eller frisk hvidløg (presset)
- 1 tsk. chiliflager (mere hvis du ønsker den stærkere)
- Lidt rørsukker
- Salt og peber
Barbecue – Den hjemmelavede version:
- 1-2 dl. tomatketchup
- 2 spsk. brun farin
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. cayennepeber
- Lidt chili (1 tsk. eller 2 alt efter hvor stærk man ønsker sin pulled pork)
- 1 spsk. Worcestershire sauce
- 2 tsk. salt
- Friskkværnet sort peber
Den hurtige american-version:
- Sweet Baby Ray’s Honey Barbecue Sauce
Det skal du gøre:
Gnid marinaden ind i kødet og lad det ligge i en pose i køleskabet natten over.
Psst.. Barbecuemarinaden kan med stor fordel blandes dagen før, så den kan nå at trække, hvis du altså vælger at lave den selv.
Tag kødet ud af posen dagen efter og kom det i ovnen ved ca. 100 grader i 5-7 timer.
Tag kødet ud af ovnen og riv det fra hinanden med to gafler.
Tænd op i dine FireFriend når din gæster ankommer. Læg kødet på stegepladen eller stegekanten og bland det med barbecuesaucen. Steg det til det får en tilpas skorpe men bevare sin blødhed.
Hvis du vil lave det som burgere, så læg risten på din FireFriend og varm burgerbollerne ca. 1 min. på hver side over ilden.
Tip: hvis du laver briocheboller bliver disse ekstra gode, hvis du varmer dem på stegekanten i et tyndt lag olie.
Bon appetit!