Vidste du?
.. at en stor undersøgelse fra Miljøstyrelsen viser, at 25 % af dagrenovationen fra boliger i Danmark stammer fra ren madspild, dvs. mad, som godt kunne være blevet spist.
Herudover består 21 % af dagrenovationen af øvrigt madaffald, dvs. madaffald, som ikke kunne være blevet spist, eksempelvis grønsags- og frugtskræller, æggeskaller mv.
De danske husholdningers madspild udgør ca. 247.000 tons pr. år.
Dette svarer til, at en familie på fire personer smider mad ud for ca. 10.000 kr. pr. år, og med de stigende fødevarepriser, som vi oplever, vil dette beløb formentlig kun blive stigende.
Hvad kan jeg selv gøre?
En god løsning er at blive bedre til at bruge sine rester.
Har du eksempelvis kødrester i køleskabet kan du vælge at lave kebab ud af resterne og lave det til et lækkert måltid, eksempelvis en durumrulle eller på din pizza?
Men hvor længe kan maden egentlig holde sig, efter den er blevet åbnet?
Det er selvfølgelig vigtigt, at vi ikke spiser fordærvet mad, når vi skal lave mad ud af vores rester.
Fødevarestyrelsen har derfor lavet en guide til, hvor længe din mad kan holde sig efter åbning: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/Saa-laenge-kan-din-mad-holde-sig.aspx
Kilde: https://www2.mst.dk/Udgiv/publikationer/2018/03/978-87-93614-78-9.pdf