Grydebrød på FireFriend

Grydebrød

Det skal du bruge:

  • 4 dl. lunkent vand
  • 400 gram hvedemel
  • 50 gram fuldkornsmel vi brugte fuldkornspeltmel
  • 5 gram gær
  • 1-2 tsk. salt
  • 1 spsk. honning eller olivenolie

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i en skål med dit lunkne vand. Tilsæt salt og honning eller olivenolie og rør det ud i vandet.
Tilsæt mel lidt efter lidt mens du rører. Dejen må ikke blive for svær at røre i, men skal være fast. Sæt det til at hæve natten over.
Hæld mel ud og form boller i passende størrelse.

Find en god støbejernsgryde eller en gryde, som tåler ild, vi har brugt Kim_Bo gryden fra CrushGrind (https://www.crushgrind.com/pages/crushgrind-kim_bo). Læg bollerne i gryden.

Placér gryden med bollerne i på din FireFriend når stegefladerne er varme.
Vend bollerne i gryden, når de er gyldne på undersiden eller læg et låg på gryden og undlad at vende bollerne.
Når bollerne er gyldne og luftige kan de tages ud af gryden og nydes med smør eller andet godt pålæg. Undgå at give bollerne for længe i gryden for at få et luftigt resultat. God fornøjelse!

Indkøbskurv